NordNews
Avem ce spune

Secretarul adjunct al NATO susține că limba română este o voce puternică a promovării păcii și valorilor democratice

Limba română este o adevărată punte între trecut și viitor, un tezaur al identității noastre. Este elementul central al unității noastre.” Declarația îi aparține Secretatului Adjunct al Alianței Nord-Atlantice (NATO), Mircea Geoană, care i-a felicitat pe toți cei care astăzi, sărbătoresc identitatea limbii române, de pe ambele maluri ale Prutului și nu doar. 

Astăzi, limba și cultura noastră ne unesc și devin, pentru mulți, un bastion al identității în țări străine. Vorbesc nu doar despre Europa de Vest sau America de Nord, dar și despre frații și surorile noastre din Republica Moldova, din diaspora istorică din Ucraina sau Serbia„, a declarat Geoană,  într-un mesaj de felicitare.

Oficialul a reiterat faptul că va continua să promoveze limba română ca fiind o voce puternică în promovarea adevărator valori democratice și ale păcii.

De-a lungul întregii mele cariere diplomatice si politice, am urmărit – și continui să o fac – ca limba română fie o voce puternică în favoarea valorilor democratice, a păcii, a prosperității și dezvoltării regiunii noastre. Îmi doresc ca ea să răsune din ce în ce mai puternic și clar, atât în folosul celor de acasă, cât și al celor de peste hotare.
Ca o autentică expresie a rezilienței noastre, a unui spirit neobosit și inovator„, a conchis Geoană.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"