NordNews
Avem ce spune

Secretarul CEC: În noul cod electoral este fixată ziua când vor avea loc alegerile locale

Data alegerilor locale din 2023 a fost deja stabilită de noul Cod Electoral, a anunțat secretarul Comisiei Electorale Centrale, Alexandru Berlinschii. Acesta a precizat că potrivit legislației care intră în vigoare la 1 ianuarie 2023, alegerile vor fi organizate în ultima duminică a lunii octombrie sau prima duminică a lunii noiembrie, scrie agora.md

 „În noul cod electoral este fixată ziua când vor avea loc alegerile locale. Ne referim la ultima duminică din luna octombrie, sau prima duminică din luna noiembrie. Data exactă umează să fie fixată printr-o hotărîre a CEC cu cel puțin 70 de zile până în ziua alegerilor. În luna august vom cunoaște exact în care duminică se va organiza. Astfel, 29 octombrie – 5 noiembrie 2013 vom avea alegeri locale”, a menționat Secretarul CEC, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”.

Amintim că, la 8 decembrie curent, proiectul Codului electoral al Republicii Moldova a fost votat în lectură finală. Tot în cadrul ședinței de joi, 8 decembrie, deputații au votat proiectul de lege care prevede ajustarea cadrului normativ conex celui electoral în a doua lectură.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"