NordNews
Avem ce spune

Secretarul de stat a avut o întrevedere cu Evgueni Stoytchev, ambasadorul Bulgariei în R. Moldova

Secretarul de stat Gheorghe Leucă a avut ieri, la Chișinău, o întrevedere cu Evgueni Stoytchev, ambasadorul Bulgariei în R. Moldova. În timpul discuției, au fost punctate subiectele ce țin de cooperarea moldo-bulgară pe dimensiunea bilaterală, colaborarea în cadrul organizațiilor regionale și internaționale, inclusiv perspectivele de dinamizare a dialogului la nivel înalt între cele două țări.

În cadrul discuțiilor a fost abordată cooperarea în cadrul Organizației Națiunilor Unite, în particular, posibilitățile de asigurare a sprijinului reciproc la alegerile în structurile elective ale organizației”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova.

Diplomații au realizat o trecere în revistă a stadiului actual al relațiilor bilaterale și a perspectivelor cooperării moldo-bulgare. Secretarul de stat Gheorghe Leucă a reiterat interesul de a dezvolta în continuare colaborarea în sfera economică, turistică și cea culturală, subliniind necesitatea reluării lucrărilor Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică.

De asemenea, a fost exprimată recunoștința pentru asistența financiară destinată implementării proiectelor de dezvoltare acordată de Bulgaria țării noastre, inclusiv pentru sprijinul acordat în contextul depășirii efectelor nefaste provocate de pandemia Covid-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata