NordNews
Avem ce spune

Secretarul general al NATO: ,,Toți pentru unul și unul pentru toți”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg  a venit cu un mesaj de felicitare în contextul sărbătorilor de iarnă, pentru toți angajații Alianței politico-militare. Acesta le-a mulțumit lor, pentru sacrificiile zilnice pe care le suportă în timpul practicării misiunilor militare, dar și le-a atenționat că urmează un an greu, unde trebuie să facă față mai multor provocări.

,, Salutare și vă urez felicitări călduroase tuturor militarilor, atât bărbaților cât și femeilor din NATO.

Pe măsură ce acest an se apropie de final, vreau să mulțumesc tuturor celor care slujesc și care au slujit sub steagul NATO, dar și pentru sacrificiile pe care voi și familiile voastre le îndurați în fiecare zi. Vă sunt recunoscător pentru libertatea și securitatea noastră.

Am fost onorat să mă văd cu mulți dintre voi în persoană anul acesta în cadrul exercitării misiunii noastre de menținere a păcii din Kosovo pe bordul HMS Regia Elisabeta, dar și recent în grupul nostru multinațional din Tabăra Ādaži a Letoniei. Este un privilegiu pentru funcția pe care o dețin, să întâlnesc bărbații și femeile noastre în uniformă.

Totodată, aș dori să profit de această ocazie și să le mulțumesc și veteranilor noștri, mai ales pe  cei, care au slujit în Afganistan. Asupra țărilor noastre nu au existat atacuri teroriste din partea Afganistanului mai mult de peste douăzeci de ani. Suntem recunoscători dumnevoastră, pentru acest lucru. În context, îmi doresc să aduc un omagiu tuturor celor care și-au sacrificat viața pentru libertatea noastră.

Uitându-ne în noul an la Summit-ul de la Madrid, ne adaptăm Alianța pentru a putea face față unei lumi periculoase și mai competitive. Noi ne fortificăm forțele pentru a putea ține piept la orice amenințări și provocări. Pe uscat, pe mare, în aer, în spațiu și în spațiul cibernetic.

Toate acestea încep odată cu forțele armate puternice și capabile. Toate acestea încep de la voi, care reprezentați spiritul și puterea Alianței noastre. Toți pentru unul și unul pentru toți.

Vă urez vouă și familiilor voastre binecuvântare în contextul sărbătorilor de iarnă.

Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți, pentru ca să mențineți NATO la cel mai înalt nivel.

Aveți grijă de voi.

NATO este o alianță politico-militară, înființată prin Tratatul Atlanticului de Nord semnat la Washington la 4 aprilie 1949 de SUA, Canada și 10 state europene. În prezent, cuprinde 30 de state membre din Europa și America de Nord. Cel mai recent membru NATO este Republica Macedoniei de Nord, ca urmare a aderării la Alianță în data de 27 martie 2020.

Alianța este o asociere de state libere, unite prin hotărârea lor de a-și proteja securitatea, prin garanții reciproce și relații stabile cu alte țări.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"