NordNews
Avem ce spune

Ședința Consiliului Municipal Bălți a fost boicotată la “indicația democraților”

Ședința Consiliului municipal Bălți (CMB), preconizată pentru joi, 15 noiembrie, a fost amânată  din lipsă de cvorum. La ședință nu s-au prezentat membrii fracțiunii  „Pentru dezvoltarea Bălțiului ” și câțiva consilieri din fracțiunea „Pro- europeană”.   La această  ședință urmau să fie luate decizii importante cu privire la gestionarea bugetului local pentru anul 2019.  Următoare ședință urmează să aibă loc la 22 noiembrie curent.
 
Primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, prezent  la ședința CMB, a declarat de la masa perezidiului că lipsa consilierilor democrați se datorează indicațiilor primite de la Chișinău.  Scopul „cordonatorilor democrați” este să blocheze activitatea primăriei.  Grigorișin a spus cu indignare că, din cauza absenței aleșilor locali, devine imposibilă gestionarea bugetului pentru anul 2019, adică alocarea banilor în primul rând copiilor din Centrul de Plasament temporar pentru haine, alimente și reparații, precum și pentru compensații pentru sezonul de încălzire 2018-2019. Primarul crede că ședințele vor fi amânate până la alegerile parlamentare.
 
Elena Grițco, consilier municipal din partea „Partidului Nostru”, l-a susținut pe Nicolai Grigorișin, fiind de părerea că trebuie ridicate mandatele consilierilor,  care nu se vor prezenta la ședința CMB din 22 noiembrie.
 
Consiliul Municipiului Bălți este constituit din 35 de aleși locali, 13 dintre care aparțin fracțiunii “Partidului Nostru”, 4 – fracțiunii “Pro-europene” și 14 – fracțiunii “Pentru dezvoltarea Bălțiului”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"