NordNews
Avem ce spune

Ședința de judecată în dosarul Șor, amânată din nou

Următoarea ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor va avea loc la 21 decembrie, după ce ședința de joi, 17 decembrie, a fost amânată, dat fiind faptul că a expirat programul de lucru al Curții de Apel Cahul, transmite zdg.md. 

Joi, 17 decembrie, la Curtea de Apel Chișinău aavut loc o nouă ședințe de judecată în dosarul Șor. Ședința însă a fost amânată, pe motiv că a expirat programnul de lucru a Curții, Ședința de judecată a fost amânată pentru 21 decembrie.

Următoarea ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor va avea loc la 21 decembrie, după ce ședința de joi, 17 decembrie, a fost amânată, dat fiind faptul că a expirat programul de lucru al Curții de Apel Cahul.

Joi, 17 decembrie, la Curtea de Apel Chișinău aavut loc o nouă ședințe de judecată în dosarul Șor. Ședința însă a fost amânată, pe motiv că a expirat programnul de lucru a Curții, Ședința de judecată a fost amânată pentru 21 decembrie.

După ce a examinat dosarul lui Ilan Șor mai bine de doi ani și jumătate, judecătoarea Nina Valeva de la Curtea de Apel Cahul, care este și raportor în dosar, își dă demisia. O cerere în acest sens a fost depusă la Consiliul Superior al Magistraturii(CSM). Cererea urmează a fi examinată de CSM în ședință.

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Ilan Șor, în privința căruia este aplicată interdicția de a părăsi țara, a apărut în spațiul public pentru ultima oară la 12 iunie, în cadrul unei conferințe de presă. Se întâmpla cu două zile înainte ca PDM să cedeze puterea și să treacă în opoziție.

La 30 iulie, Ministerul Afacerilor Interne a declarat că Ilan Șor a părăsit ilegal țara și că a fost anunțat în căutare națională și internațională. La 15 august 2019, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, deputații l-au lipsit pe Ilan Șor de imunitate parlamentară.

Câteva zile mai târziu, respectivul dosar a fost conexat cu o cauză penală aflată pe masa Procuraturii Anticorupție încă din 4 decembrie 2014 și care vizează devalizarea sistemului bancar din R. Moldova, „prin sustragerea mijloacelor bănești în proporții deosebit de mari din activele Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank și comiterea altor fapte penale în scopul realizării intereselor personale și de grup”.

Pe 23 august 2019, șeful oficiului INTERPOL din Republica Moldova declara pentru Ziarul de Gardă că Ilan Șor se află în Israel, stat al cărei cetățenie o deține.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata