NordNews
Avem ce spune

Șef din cadrul INI al IGP deferit justiției pentru trafic de influență

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în judecată a dosarului în privința unui factor de decizie din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General de Poliție, învinuit de trafic de influență (art.326 alin.1 Cod Penal). Temei pentru urmărirea penală a servit denunțul agentului economic implicat.
În fapt, acționând cu intenţie directă, acesta a pretins suma de 200 000 euro de la un agent economic, firma căruia figura într-un dosar de evaziune fiscală. În schimbul sumei menționate, prevalându-se de funcția pe care o deține, funcționarul susţinea că va influența ofițerii de investigație și procurorii din cadrul oficiului Ciocana, care efectuau urmărirea penală în cauza respectivă, în cadrul căreia erau reținuți administratorii agentului economic învinuit de evaziune fiscală, promițând să asigure eliberarea acestora din detenție, cu ulterioara scoatere de sub urmărire penală și clasarea cauzei penale.
În cadrul urmăririi penale, procurorul a înaintat către IGP un demers de suspendare din funcție a factorului de decizie vizat. Acesta și-a recunoscut pe deplin vinovăția, încheind cu procurorul un acord de recunoaștere a vinovăției, fapt ce a permis disjungerea cauzei din dosarul de bază și expedierea în instanța de judecată pentru examinare în procedură specială.
Astfel, dacă învinuitul va fi găsit vinovat de către instanța de judecată, pentru acțiunile săvârșite, riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 u.c. sau închisoare de până la 5 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"