NordNews
Avem ce spune

Șefa Autorității Naționale de Integritate a cerut ajutorul SIS-ului: „Am primit amenințări în ultima perioadă”

Președinta Autorității Naționale de Integritate (ANI) Rodica Antoci susține că a fost amenințată atât ea, cât și familia sa. Oficialul crede că atacurile au legătură cu activitatea sa. Despre cele întâmplate, Antoci a anunțat Serviciul de Informații și Securitate (SIS), scrie newsmaker.md. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 9 decembrie a emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal TV.

Rodica Antoci este de părere că atacurile sunt făcute cu scopul de a o presa, pentru ca ea, la rândul său, să intervină pe lângă inspectori, pentru a se mușamaliza anumite dosare privind încălcarea regimului juridic al averilor.

„Am primit atât eu, cât și soțul meu, în ultima perioadă, anumite amenințări, despre care am sesizat și organele competente să ia atitudine. Până la momentul actual, m-am adresat la SIS. Absolut nicio presiune, niciun atac sau toate amenințările pe care le-am avut din 2018 până în prezent, nu o să mă schimbe. Totodată, atunci când sunt vizate și se atacă persoanele din familia mea, care nu au absolut nicio atribuție cu activitatea mea la ANI, bineînțeles că statul trebuie să ia atitudine, pentru că aici sunt vizați și copiii mei și soțul, dar și bunurile mele personale”, a explicat șefa ANI.

Oficialul a mai menționat că nu va ceda acestor atacuri: „În funcția mea de președinte voi asigura inspectorului libertatea pentru a-și duce la finalitate dosarul pe care îl investighează. Totodată, nu o să admit influențe și am toată încrederea că ei își fac cu adevărat conștiincios atribuțiile. În toți acești ani, absolut la nici unul nu i-am dat indicații sau să întreb la ce stadiu este dosarul X sau Y. Aștept ca orice cetățean să văd aacele rezultate, pe care să le transmitem publicului larg și sunt mândră că apar asemenea dosare de avere și nimeni din cei investigați nu a recunoscut și nu s-a preocupat să demonstreze cum și-a acumulat acea avere „onestă”, dar merg cu atacuri”.

Rodica Antoci s-a referit și la ancheta în care este vizat fostul șef al Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) Anatolie Golea. Aceasta a recunoscut că soțul său a fost subalternul lui Golea, iar ea a participat la unele evenimente, însă a respins categoric acuzațiile privind anumite „reglări de conturi”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"