NordNews
Avem ce spune

Șefa Comisiei Europene o asigură pe Maia Sandu că R. Moldova nu va rămâne fără gaze

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut marți o convorbire telefonică cu președintele Maia Sandu, cu privire la problemele cu care se confruntă Republica Moldova în aprovizionarea cu gaze naturale. Ursula von der Leyen a asigurat-o pe Maiar sandu de sprijinul Uniunii Europene în rezolvarea situației, scrie Deschide.md. 

„O convorbire telefonică bună cu Maia Sandu. Suntem în contact regulat pentru a ajuta Moldova să facă față problemei aprovizionării cu gaze. UE este alături de Moldova. Experții noștri sunt la fața locului pentru a ajuta cu situația”, a scris von der Leyen pe Twitter.

Șefa executivului european a mai anunțat că, în prezent, UE analizează „măsuri suplimentare de sprijin”.

Amintim că, în urma instituirii stării de urgență pe 22 octombrie 2021, Comisia pentru Situații Excepționale a obținut prerogativa de a acorda din bugetul de stat suma de 1,7 miliarde de lei companiei de stat Energocom pentru a demara procesul de achiziție a gazului din surse alternative. Astfel, Energocom a semnat un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale cu compania poloneză PGNiG.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"