NordNews
Avem ce spune

Șefa statului întreprinde prima vizită de lucru în nordul țării: Prioritatea noastră este susținerea financiară la nivel local

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, întreprinde azi, prima vizită de lucru în nordul țării. Șefa statului s-a întâlnit cu primarii satelor din raionul Soroca. Maia Sandu a declarat că autoritățile publice locale trebuie să beneficieze de asistență externă directă oferită de Uniunea Europeană.

„Promovez mecanisme ca întreaga comunitate să obțină asistență externă din partea Uniunii Europene. Am stabilit deja care sunt principiile de colaborare.  Prioritatea noastră este susținerea financiară  la nivel de comunitate. Vrem să implementăm proiecte care să permită dezvoltarea localitățiloe, inclusiv crearea locurilor de muncă, dezvoltarea infrastructurii, construcția rețelelor de apă și canalizare, reparația drumurilor.  Trebuie să dicutați cu locuitorii de ce au nevoie cel mai mult, să aplicați la proiecte finanțate de UE,” a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că nimeni nu trebuie să fie avantajat în baza culorii politice.

„Voi transmite mesaje clare organelor de drept pentru a pune punct luptei cu primarii. Țara va ajunge bogată când fiecare localitate va fi dezvoltată.

 Autoritățile locale din raionul Soroca spun că nivelul de trai este extrem de scăzut, mai ales în sate.

„Oamenii din sate nu au acces la apă potabilă de calitate, drumurile sunt un dezastru, iar construcția unui sistem de canalizarea este  un lux. Totuși, problema prioritară este lipsa locurilor de muncă, dezvoltarea bisnessului mic si mijlociu. Suntem nevoiți să scriem proiecte pentru a atrage fonduri de dezvoltare. Lucrul este destul de greu,” a declarat primarul satului Dărcăuți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata