NordNews
Avem ce spune

Șeful Agenției Medicamentului: Pe piață sunt măști medicale la preț de trei și patru lei

Prețurile la măștile medicale au scăzut la trei sau patru lei, asta pe când în perioada de criză prețurile ajungeau și la peste 10 lei. Despre acesta a vorbit  șeful Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, într-un interviu pentru Sanatateinfo.md.

Potrivit lui, producătorii autohtoni au început să concureze cu importatorii la măștile chirurgicale sau echipamentele de protecție.

Concurența aceasta a dus la diminuarea prețurilor la măștile medicale, de exemplu. Există o tendință în care sunt formate stocuri nu doar din produse de import, dar și din produse autohtone, ceea ce ne duce la concluzia că în perioada imediat următoare suntem asigurați cu medicamente și dispozitive necesare pentru profilaxia și tratamentul COVID-19”, a menționat Priseajniuc în cadrul interviului.

Acestea vor fi în continuare importante, dar vor fi pe piață și măști din partea producătorilor autohtoni în suficiente stocuri, fiind o dinamică bună și speră ca această diminuare să nu se oprească odată cu apariția mai multor jucători pe piață.

Instituția își propune să mențină prețurile la medicamente la nivelul anului trecut, conform Catalogului Național de Prețuri. Prețul substanțelor active, care sunt importate, a fost majorat pe fonul situației de criză.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"