NordNews
Avem ce spune

Șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru, suspendat din funcție

Șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, aflat în izolator în dosarul Direcției nr. 5, a fost suspendat din funcție, luni, 20 septembrie. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul General al Poliției (IGP).
Acesta a fost suspendat din funcția publică cu statut special,  în temeiul art. 35, alin. (1) lit. a) a Legii privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne nr. 288 din anul 2016, pe perioada reținerii, arestului preventiv sau arestului la domiciliu al funcționarului.
După ce pe 2 septembrie, Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana a prelungit arestul cu încă 30 de zile în privința șefului Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți, Valeriu Cojocaru, apărătorul lui a depus recurs. Recursul apărătorului a fost respins, pe 9 septembrie.
Conducerea IGP a menționat că nu va tolera nici cea mai mică abatere de la respectarea legii din partea angajaților Poliției, indiferent de funcția pe care aceștia o dețin. „Intransigența în aplicarea și respectarea legii începe, în primul rând, de la noi înșine, altfel nu vom putea vorbi despre Poliție ca despre o instituție integră, eficientă și respectată de către cetățeni”.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"