NordNews
Avem ce spune

Șeful Inspectoratului General de Carabinieri, Ștefan Pavlov, eliberat din funcție

Guvernul a probat, în cadrul ședinței din 7 decembrie 2022, demisia comandantului Inspectoratului General de Carabinieri, Ștefan Pavlov. Potrivit secretarului general al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Sergiu Diaconu, raporturile de serviciu ale lui Ștefan Pavlov vor înceta din data de 15 decembrie 2022, scrie zdg.md.

Ștefan Pavlov a fost numit în funcția de Comandant General al Inspectoratului de Carabinieri în noiembrie 2019, după ce a condus aproape trei ani Serviciul securitate și sănătate în muncă la una dintre cele mai mari companii de pe piața materialelor de construcție.

Cariera în structurile de forță și-a început-o în anii 2000, în cadrul Departamentului pentru Combaterea Crimei Organizate și Corupției din cadrul MAI. De asemenea, a activat în cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”, în cadrul Regimentului de patrulă și santinelă „Scut” al Comisariatului General de Poliție din Chișinău și la Inspectoratul Național de Patrulare. În anii 2015-2016, a fost șef al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI.

Ștefan Pavlov și-a făcut studiile militare și de drept în instituții din R. Moldova, România și Federația Rusă.

Ștefan Pavlov a ridicat în anul 2021 un salariu brut de peste 355 375 de lei pentru funcția de comandant general al Inspectoratului General de Carabinieri (IGC). Pavlov indică în declarația sa de avere și interese personale că a obținut o pensie de 128 634 lei, precum și alocație pentru copii în sumă de 5 078 de roni de la Guvernul României. Tot în anul 2021, Pavlov a obținut suma de 100 000 de lei în urma vânzării unui automobil de model TOYOTA Prius.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"