NordNews
Avem ce spune

Șeful Renault-Nissan va petrece sărbătorile după gratii

CEO-ul Renault şi al Alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, rămâne în arest de Crăciun şi Revelion în spatele gratiilor, după ce justiţia japoneză a decis duminică să-i prelungească arestul preventiv, relatează Cotidianul.md.
„Astăzi s-a luat decizia prelungirii detenţiei. Arestul preventiv va expira pe 1 ianuarie”, a precizat tribunalul din districtul Tokyo într-un comunicat.
Carlos Ghosn, a cărui arestare pe 19 noiembrie a avut efectul unei lovituri de trăsnet, a făcut obiectul vineri unui nou mandat de arestare pentru acuzaţii suplimentare, printre care abuz de încredere.
Parchetul îl suspectează pe Carlos Ghosn că a „eşuat în funcţia sa de CEO şi că a cauzat un prejudiciu Nissan”.
Concret, parchetul îi reproşează că a acoperit prin intermediul Nissan „pierderi în urma unor investiţii personale” în momentul crizei financiare din octombrie 2008, ceea ce el neagă, potrivit televiziunii japoneze NHK. Suma incriminată se ridică la 1,85 de miliarde de yeni (14,5 milioane de euro).
Acest tip de delict se prescrie normal după 7 ani, dar legea permite suspendarea numărătorii când au loc sejururi în străinătate, numeroase în cazul lui Ghosn, care petrecea numai o treime din timp în Japonia.
Pentru moment, franco-libanezo-brazilianul a fost inculpat pe 10 decembrie pentru că a omis să declare autorităţilor bursiere circa 5 miliarde de yeni (38 de milioane de euro) în venituri timp de cinci ani, între 2010 şi 2015. Mâna sa dreaptă, Greg Kelly, arestat în acelaşi timp ca Ghosn, a fost şi el inculpat.
Cei doi sunt suspectaţi şi de subevaluarea câştigurilor în perioada 2015-2018, cu o sumă de 4 miliarde de yeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"