Șeful „Sputnik Moldova”, cetățeanul Federației Ruse,Vitali Denisov, a fost declarat persoană indezirabilă în R. Moldova pe un termen de 10 ani, scrie Deschide.MD

De menționat că cetățeanul rus Vitali Denisov activa în calitate de conducător/administrator al „Sputnik Moldova” din martie 2023. Acesta a fost antrenat la realizarea unor campanii informaționale ce au la bază activități de propagandă, dezinformare și amenințări hibride.

„Un cetățean rus în vârstă de 56 de ani, conform actului emis de către Inspectoratul General pentru Migrație,  a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova pentru o perioadă de zece ani.  Măsura de îndepărtare a străinului a fost dispusă în legătură cu implicarea acestuia în treburile interne ale Republicii Moldova, fapt care pune în pericol securitatea informațională a țării noastre”, se arată în nota informativă a MAI.

Anterior, Denisov a activat în cadrul „Sputnik Osetia de Sud” și a condus „Sputnik Azerbaidjan”.

În luna august 2022, Denisov s-a remarcat prin concedierea a patru jurnaliști din cadru redacției pe motiv ca nu au respectat politica editorială a structurii.

În R.Moldova, acesta s-a remarcat ca un promotor al unei politici anti-NATO și anti-UE. De asemenea, activitățile de propagandă au fost îndreptate împotriva susținerii cursului european al R.Moldova.

Totodată, șeful „Sputnik Moldova” acorda suport informațional de promovare a membrilor și activiștilor din cadrul formațiunilor politice conectate la grupul crimal condus de Ilan Șor. Este vorba de partidele „Șansa” și „Renaștere”. De regulă, aceste indicații parveneau din Federația Rusă.