Şeful statului a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA

Şeful statului, Igor Dodon, a avut joi, 7 noiembrie, o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan. Anunţul a fost făcut de Igor Dodon pe pagina sa oficială, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii au fost puse în discuţie subiecte ce ţin de relațiile bilaterale. “Am fost unanimi în opinia privind necesitatea aprofundării cooperării în cele mai importante domenii, în cadrul dialogului nostru strategic”, a opinat Dodon.

Preşedintele R. Moldova a specificat că au fost abordate şi subiecte actuale ce țin de politica internă a Republicii Moldova și, în context, el l-a informat pe diplomatul american despre riscurile unei eventuale demiteri a Guvernului.

“Am subliniat faptul că Administrația Președintelui optează pentru menținerea stabilității social-politice, dar, totodată, consideră că toate acțiunile forțelor politice ale țării trebuie să respecte cadrul constituțional, fără a încălca principiile unui stat de drept”, a scris şeful statului.

În seara zilei de ieri, în presă au apărut imagini cu Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, şi Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, care ieșeau din clădirea Guvernului. Mai multe surse media au anunțat că cei doi oficiali s-ar fi întâlnit cu premierul Maia Sandu.

leave a reply