NordNews
Avem ce spune

Șeful statului a cerut Procuraturii Generale să investigheze cele întâmplate ieri în Parlament

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat astăzi după ședința Consiliului Suprem de Securitate că a cerut Procuraturii Generale să ancheteze cele întâmplate în Legislativ, prin prisma tentativei de uzurpare a puterii în stat și a solicitat SIS-ului să nu permită destabilizările, transmite MOLDPRES.

Șeful statului a calificat acțiunile de azi a deputaților drept ilegale și a cerut conducătorilor organelor de forță să nu cadă pradă presiunilor și să nu se lase implicați în acțiuni ilegale. Ea a făcut apel la comunitatea internațională să urmărească situația din țara noastră și să ofere sprijin pentru apărarea democrației.

„Deciziile neconstituționale, votate astăzi în Parlament, reprezintă subminarea ordinii constituționale și a statului de drept. Nici un atac la independența Curții Constituționale nu va fi tolerat. Cerem Parlamentului să se oprească din aceste derapaje antidemocratice. Cei care comit aceste ilegalități sunt pasibili de pedeapsă”, a declarat Sandu.

În ședința de astăzi a Legislativului, majoritatea formată din PSRM, Partidul Șor, Pentru Moldova a anulat hotărârea privind numirea Domnicăi Manole în funcția de judecător la Curtea Constituțională. Ulterior, deputații au votat pentru candidatura lui Boris Lupașcu în funcția de judecător la CCM. Acesta a depus jurământul în lipsa șefului statului.Mai mulți ambasadori au anunțat că au luat act de decizia îngrijorătoarea luată astăzi de Parlament.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata