NordNews
Avem ce spune

Segiu Litvinenco despre ședința întreruptă în dosarul Șor: „Mai multe amânări decât examinări. Avem un sistem putred”

Ministrul Justiției Segiu Litvinenco a comentat întreruperea ședinței care a avut loc astăzi în dosarul lui Ilan Șor. Potrivit ministrului, astăzi a început „același show, cum s-a mai întâmplat”, scrie jurnal.md

„Am înțeles că astăzi a început tot același show cum s-a mai întâmplat de-a lungul timpului și nu este exclus ca acest lucru să se întâmple mai departe având în vedere ce fel de sistem avem noi, unul putred”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Ministrul Justiției a mai declarat la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV că tot ce s-a întâmplat până acuma la Curtea de Apel Cahul a fost un dezmăț.

„A fost un desfrâu la Cahul, mai multe amânări decât examinări. Este un dezmăț total în ceea ce au făcut judecătorii de la Cahul. Același lucru s-a întâmplat și la Curtea Supremă de Justiție pentru că acea decizie a stârnit foarte multe semne de întrebare. Probabil voi face și eu o sesizare la Inspecția Judiciară, la Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la acțiunile acelor judecători care au luat decizia. Cu o săptămână înainte au zis că nu este motiv de strămutare, iar peste alta că deja este cazul de a fi strămutat dosarul. Este inadmisibil ca în procedură penală să fie luate aceste decizii contradictorii luate de aceleași persoane în baza acelorași temeiuri”, a menționat Litvinenco.

Precizăm că astăzi la Curtea de Apel Chișinău urma să aibă lor prima ședință în dosarul lui Ilan Șor, după ce dosarul a fost strămutat de la Curtea de Apel Cahul. Ședița a fost înreruptă până pe data de 21 septembrie, ora 10.00, din motiv că magistratul Stelian Teleucă a solicitat abținerea de la examinarea cauzei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata