NordNews
Avem ce spune

Semnătura lui Ilan Şor, pe un proiect propus în Parlament: Procuratura Anticorupţie va investiga cazul

Procuratura Anticorupţie va investiga cum a ajuns semnătura deputatului Ilan Şor pe un proiect citit în luna noiembrie în plenul Parlamentului, deşi acesta de mai bine de un an şi jumătate nu se află în ţară, fiind dat în căutare. Despre aceasta anunţă deputatul Dumitru Alaiba, conform unui răspuns oferit de Procuratură, transmite tvrmoldova.md.

„Procurorul Anticorupţie Serghei Bodiu a refuzat să pornească dosar penal pe semnătura lui Şor.  Procurorul ierarhic superior Vasili Leviţki i-a anulat refuzul ca fiind prematur şi l-a obligat să investigheze suplimentar.  A fost comparată pretinsa semnătură a lui Şor cu alte acte semnate de el în calitate de primar al Orheiului şi au fost constatate semne vizibile de neconcordanţă.  A fost audiată Marina Tauber, dar aşa şi nu a fost identificată persoana care a pregătit proiectul şi nu s-a elucidat cum acesta a fost transmis (dacă a fost transmis) spre semnare lui Şor (care din iunie 2019 nu este în ţară).  Nu au fost audiate alte persoane din fracţiunea Şor care şi-au pus semnăturile. Nici măcar Sergiu Sirbu, care a prezentat de la tribuna parlamentului acest proiect”, spune Dumitru Alaiba.
 

Deputatul subliniază că falsul în acte publice este pasibil pedepsei penale conform Art 332 alin (2) lit b) a Codului Penal – falsul în acte publice săvârşită de o persoană cu funcţie de demnitate publică.

Amintim că, în noiembrie 2020, deputaţii din opoziţie au semnalat că, pe unul din proiectele propuse de fracţiunea Şor, a fost pusă semnătura lui Ilan Şor, deşi acesta demult nu este în ţară. Astfel, spun deputaţii, există suspiciuni rezonabile că semnătura a fost falsificată.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata