NordNews
Avem ce spune

Sergiu Litvinenco: ”Igor Dodon nu ştia că Mariana Durleşteanu a renunţat la candidatura pentru funcţia de premier”

Igor Dodon nu ştia că Mariana Durleşteanu a renunţat la candidatura pentru funcţia de premier. Declarația îi aparține deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, fiind invitat în cadrul unei emisiuni televizate din țară, scrie safenews.md.

Din câte am văzut astăzi, Igor Dodon nu ştia că Mariana Durleşteanu a renunţat la candidatura pentru funcţia de premier. Este un gest de apreciat, Mariana Durlşeşteanu a înţeles că nu este jocul ei”, a declarat deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Potrivit deputatului, discuţii dintre PAS şi socialişti au fost şi vor mai fi.

Este important ca partidele să conştientizeze necesitatea găsirii consensului pentru a lupta cu pandemia. Pe de altă parte, să conştinetizeze necesitatea unor alegeri anticipate pe care şi le doresc cetăţenii”, a spus Sergiu Litvinenco.

Deputatul a menţionat că preşedintelui Maia Sandu i-a luat timp ca să analizeze situaţia.Opţiunea noastră, ca partid politic, rămâne alegerile parlamentare anticipate, doar că trebuie să găsim o soluţie avantajoasă pentru data alegerilor, pentru a minimiza riscurile pandemiei”, a spus deputatul PAS, care a mai precizat că, în cel mai bun  caz, învestirea unui Guvern amână alegerile anticipate.

De cealaltă parte, deputatul PSRM Grigore Novac a declarat în cadrul aceleiași emisiuni că propunerea preşedintelui Maia Sandu este una complet nereuşită.

Domnul Grosu va fi sacrificat politic iar Maia Sandu, dacă are respect faţă de Constituţie, va înainta candidatura agreată de majoritatea parlamentară”, a spus Grigore Novac, care a mai menţionat că, la această perioadă, alegerile anticipate nu pot fi luate în calcul în această perioadă.

„Nimeni nu neagă că avem nevoie de aceste alegeri anticipate, dar dacă le facem acum, ar fi iresponsabil, pentru că nu ştim cum va evalua pandemia şi nici ce populaţie vom avea vaccinată”, a spus Grigore Novac.

În schimb, Andrian Candu, preşedintele Partidului Pro Moldova, a declarat ă decizia Maiei Sandu este o mişcare constituţională.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata