NordNews
Avem ce spune

Sergiu Sîrbu i-ar fi propus mită altui deputat până la 200.000 de euro. Reacția fostului deputat PDM

Procuratura Anticorupție informează că, astăzi, 16 decembrie 2021, i-a înaintat învinuirea unui ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova, căruia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de corupere activă (art.325 din Codul penal), faptă infracțională comisă în perioada deținerii mandatului de deputat. Este vorba despre Sergiu Sîrbu.

Astfel, ex-deputatul este învinuit că, în anul 2015, reprezentând interesele Partidului Democrat din Moldova, a încercat să mituiască un alt deputat din Parlamentul Republicii Moldova, ales pe listele unui alt partid politic, propunându-i valută străină în sumă de la 100 000 până la 200 000 euro, pentru ca acesta să părăsească fracțiunea parlamentară din care făcea parte și în calitatea sa de deputat să voteze proiectele de legi înaintate de Partidul Democrat.

Ulterior, fostul deputat PDM și actualul vicepreședinte al Partidului „ȘOR”, Sergiu Sîrbu, susține că nu a comis nicio infracțiune și este gata să se prezinte în fața organelor abilitate în dosarul coruperii deputaților, repornit de procurorul general interimar, Dumitru Robu. Acesta a venit cu un mesaj pe pagina sa de facebook.

 
„Acest dosar a fost reluat, atenție, deja a treia oară, după ce a fost clasat de două ori, din lipsă de probe și de fapte infracționale!
Acest dosar se bazează exclusiv pe unele declarații politice ale unor foști colegi și nimic mai mult.
Am demonstrat atunci că nu am nicio atribuție la cele invocate, sunt gata să demonstrez și a treia oară.
Mă surprinde această insistență a noii conduceri a Procuraturii pe acest caz, dar, probabil, vor fi și altele, înțelegând, totodată, contextul general politic și tendințele de ultimă oră.
Resping categoric toate acuzațiile.
Eu pot fi criticat de multe greșeli comise în viață, greșeli politice, pot fi criticat că am lucrat cu unii sau cu alții, dar toți colegii, foștii și actualii, oponenții politici, chiar și procurorii știu foarte bine cu ce m-am ocupat eu în toți acești ani.
Nu am avut nicio atribuție cu anumite afaceri sau scheme.
Mi-am îndeplinit conștiincios obligațiile la locul de muncă, în domeniul la care mă pricep și atât. Nu am comis nicio ilegalitate.
Probabil am fost prea gălăgios uneori și asta a deranjat, iar ecoul activității anterioare mă ajunge acum.
Nu am de gând să mă plâng sau să evadez.
Sunt gata să colaborez cu organele de anchetă și să-mi demonstrez nevinovăția, pe orice capăt de acuzare, oricât de absurd ar fi!”, a scris Sîrbu.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata