NordNews
Avem ce spune

„Servesc Republica Moldova!” au jurat 20 de tineri, angajați recent în Poliția de Frontieră

20 de polițiști de frontieră, recent angajați, au depus Jurământul solemn al funcționarului public cu statut special. Evenimentul a avut loc astăzi, 19 noiembrie, la sediul central al Poliției de Frontieră. Au fost alături de tinerii cursanți conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, reprezentanții asociațiilor veteranilor autorității de frontieră din Republica Moldova și colegii de breaslă.

Ceremonia a debutat cu introducerea în formație a drapelului de luptă și onor Imnului Republicii Moldova, după care cei 20 de polițiști de frontieră au jurat credință Patriei.

Șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza a adresat mesajul de felicitare către tineri: „Aş dori ca aceste cuvinte ale Jurământului de credinţă Patriei să vă însoţească pe tot parcursul activităţii profesionale pe care o veţi desfăşura în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în special în Poliţia de Frontieră. Sunt cuvinte sacre, în spatele cărora este o practică, o abnegaţie, este sânge şi sunt lacrimi. Dumneavoastră aveţi o răspundere morală faţă de ţară, faţă de instituţie şi faţă de cetăţeni. Sincere felicitări!!!”

Tinerii sunt angajați în subdiviziuni subordonate ale Poliției de Frontieră și sunt antrenați la cursurile de formare inițială în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI. Acestea se desfășoară în regim on-line începând cu luna octombrie curent și vor continua până pe 15 ianuarie 2021. În total numărul cursanților constituie 64 de polițiști de frontieră, atât cei recent angajați, dar și cei care și-au reprofilat direcția de lucru în Poliția de Frontieră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata