NordNews
Avem ce spune

Serviciul 112 este pregătit să facă față tuturor apelurilor de ajutor

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Serghei Railean, a întreprins astăzi, 29 martie, o vizită de lucru la Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 unde s-a documentat despre capacitatea operațională a serviciului de gestionare a numărului mare de solicitări în condițiile stării de urgență instituite pe teritoriul Republicii Moldova.

Oficialul a fost informat că serviciul funcționează în regim alert și că au fost luate măsuri suplimentare pentru preluarea tuturor apelurilor la 112 în legătură cu pandemia de COVID-19. Serghei Railean a apreciat efortul echipei de operatori, care în condițiile actuale reușește să facă față avalanșei de solicitări.

În această perioadă complicată pentru noi, când se dă lupta decisivă pentru stoparea epidemiei cu COVID-19, operatorilor Serviciului 112 le revine un rol esențial. Preluarea operativă a apelului și transmiterea informației serviciilor de urgență pentru a interveni în timp real, înseamnă salvarea a mii de vieți”.

Pe 29 martie Serviciul 112 împlinește doi ani de activitate operațională. În prezent, Serviciul 112 procesează toate apelurile, care anterior erau direcționate separat la poliţie, ambulanţă şi pompieri, fapt ce facilitează conexiunea cetăţeanului cu serviciile specializate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata