NordNews
Avem ce spune

Serviciul Vamal a încasat anul trecut la bugetul de stat 21,4 miliarde lei

Serviciul Vamal a încasat anul trecut la bugetul de stat 21,4 miliarde lei, cu 1 mlrd 038 mil. lei mai mult față de anul 2017, transmite MOLDPRES.
Potrivit Serviciului Vamal, valorile sunt în creștere și în cazul exporturilor. În anul 2018, acestea au crescut cu 1 mlrd 950 mil. de lei, constituind 39,4 miliarde lei.
Ponderea cea mai mare în structura veniturilor o dețin plățile provenite din administrarea TVA, care constituie 67,1%, urmate de accize cu 25,3% și respectiv, taxele vamale care au o contribuție de 5,2%.
Cel mai mare contribuabil la bugetul de stat rămâne a fi sectorul produselor petroliere, urmat de cel al tutunului. Pe poziția a treia în structura veniturilor se situează mărfurile de larg consum.
Conform Serviciului Vamal, un factor important care a influențat sporirea colectărilor la buget vizează reformele de simplificare a procedurilor vamale și de facilitare a comerțului internațional, implementate pe parcursul ultimilor ani. Aici putem menționa declararea electronică, AEO (Agent Economic Autorizat), PVD (vămuirea la domiciliu) sau Exportator Aprobat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"