NordNews
Avem ce spune

Serviciul Vamal a încasat peste 1,5 mlrd lei la buget în luna februarie

Veniturile colectate de Serviciul Vamal la bugetul de stat, în luna februarie a anului curent, constituie 1 mlrd 512 mln lei, cu 9% mai mult față de aceeași perioadă a anului 2018. Numărul declarațiilor vamale perfectate în această perioadă a depășit cifra de 46 de mii, transmite MOLDPRES.
Potrivit datelor Serviciului Vamal, în primele două luni ale acestui an, instituția a încasat la bugetul de stat 2,7 mlrd lei, înregistrând o creștere cu 61,8 mln de lei, comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Totodată, pe parcursul lunii februarie, au fost relevate 725 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a unor mărfuri.
Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 396 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 1,6 mlrd lei.
În luna februarie, fluxul unităților de transport a constituit 296 452 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"