NordNews
Avem ce spune

Serviciul Vamal a încasat peste 400 de milioane de lei într-o săptămână

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal în prima săptămână a lunii iulie au constituit 402,8 milioane lei, fiind perfectate per total 9 974 declarații vamale.
La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 389 de încălcări ale legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 39 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 139 148 lei.
În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 103 713 traversări. Cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 19 394 și respectiv 13 877 traversări.
Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 421 de solicitări de informații legate de vamă.
De asemenea, șoferii își pot planifica ruta optimă prin accesarea rubricii ”Trafic Online”, unde pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi. Aplicația este disponibilă pe pagina web a Serviciului Vamal, unde  poate fi găsită și Harta interactivă a punctelor de trecere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"