NordNews
Avem ce spune

Serviciul Vamal a încasat peste 695 milioane de lei în ultima săptămână

În ultima săptămână, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 695,4 milioane de lei, mai mult cu 20,9% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

Potrivit comunicatului Serviciului Vamal, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 8,1 milioane lei, ceea ce reprezintă 3,6% din totalul sumei încasate.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale, anunță instituția.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11.577 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 79.215 traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 104 încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă totală de peste 309 mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 17,1 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 23,4% față de încasările din aceeași perioadă a anului trecut.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"