NordNews
Avem ce spune

Serviciul Vamal a încetinit ritmul încasărilor la Bugetul de Stat

Veniturile încasate de Serviciul Vamal  la Bugetul de Stat au constituit săptămâna trecută  355 de  milioane de  lei, cu 150 de milioane mai puțin comparativ cu săptămâna precedentă.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 231 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM al autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenului de tranzit, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare, țigarete, textile pentru casă, instrumente și consumabile stomatologice, piese auto uzate etc). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 9 procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 44 183 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 120 995 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 25 179 și respectiv 14 889 traversări.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 187 de solicitări de informații legate de vamă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"