NordNews
Avem ce spune

Serviciul Vamal mai toarnă două miliarde în bugetul țării

Veniturile colectate de Serviciul Vamal la Bugetul de Stat în luna aprilie a anului curent, constituie aproximativ 2 miliarde de lei, în creștere cu 20 % față de perioada similară a anului trecut. Suma a fost acumulată în rezultatul perfectării a peste 48 de mii de declarații vamale.
Totodată, pe parcursul lunii aprilie, au fost relevate 779 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, piese auto uzate, produse din tutun etc.).
Astfel, în perioada vizată, au fost întocmite 459 de procese-verbale cu privire la contravenții și aplicate amenzi în sumă de aproximativ 2 milioane de lei.
În luna aprilie, fluxul unităților de transport prin posturile vamale a constituit peste 350 de mii de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata