NordNews
Avem ce spune

Serviciul Vamal va primi asistență pentru îmbunătățirea climatului de afaceri

Corporația Financiară Internațională (IFC), cea mai mare divizie de investiții a Grupului Băncii Mondiale, și-a anunțat intenția de a continua sprijinirea Serviciului Vamal în implementarea măsurilor de facilitare a comerțului internațional.
Necesitățile de asistență au fost discutate în cadrul întrevederii Directorului General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie cu reprezentanții IFC. Ajustarea legislației vamale, dezvoltarea tehnologiilor informaționale și asigurarea integrității sunt doar câteva dintre domeniile care necesită consultanță.
Potrivit înțelegerilor, suportul experților contractați  de IFC se va concentra, cu precădere, asupra activităților prevăzute de Planul național de acțiuni în domeniul facilitării comerțului pentru perioada 2018-2020, unde Serviciului Vamal este vizat în 46 de activități din totalul celor 90 stipulate.
De asemenea, părțile au convenit să se întrunească periodic pentru a evalua gradul de realizare a măsurilor preconizate.
”Crearea unui mediu antreprenorial competitiv este unul dintre obiectivele noastre de bază, prin urmare, salutăm orice asistență orientată spre realizarea acestui deziderat. Serviciul Vamal devine tot mai aproape de mediul de afaceri și asta se poate vedea atât prin măsurile pe care le planificăm, cât și prin cele deja implementate.”, a menționat Vitalie Vrabie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"