NordNews
Avem ce spune

Serviciul Vamal varsă milioane în buget

Serviciul Vamal a încasat în perioada de 5 iulie- 30 august venituri la bugetul de stat în valoare de 434,1 milioane de lei, fiind perfectate per total 10 839 declarații vamale.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 286 de încălcări ale legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 50 de procese-verbale cu privire la contravenții şi aplicate amenzi în sumă de 172 260 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 123 759 traversări. Cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 24 434 și, respectiv, 14 996 traversări.

În dimineața zilei de astăzi, și-a reluat activitatea postul vamal de tip debarcader ”Cosăuți”, după ce ieri, a redevenit funcțional cel de la ”Soroca”. Circulația prin aceste posturi a fost periodic suspendată pe parcursul săptămânii trecute, din cauza nivelului ridicat al apei râului Nistru.

Serviciul Vamal încurajează persoanele care intenționează să traverseze frontiera să se adreseze  la Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111),  pentru a afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pentru a semnala eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.
De asemenea, șoferii își pot planifica ruta optimă prin accesarea rubricii ”Trafic Online”, unde pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi vamale. Aplicația este disponibilă pe pagina web a Serviciului Vamal, unde  poate fi găsită și Harta interactivă a punctelor de trecere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"