NordNews
Avem ce spune

"Sfânta delegație" a ajuns la Ierusalim

Delegația Bisericii Ortodoxe din Moldova condusă de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, care a zburat cu o cursă comercială   spre Țara Sfântă pentru a aduce Focul Haric în Republica Moldova, a ajuns joi în prima parte a zilei în aeroportul din Tel Aviv.

„Întâistătătorul urmează să viziteze câteva locuri sfinte, după care, în seara zilei, va avea o întâlnire cu Preafericitul Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

În ziua de sâmbătă, dis-de-dimineaţă, ne vom deplasa în oraşul vechi, Cetatea Ierusalimului, la mormântul Mântuitorului, unde conform tradiţiei, se aprinde Lumina Sfântă, în jurul orei 14.00.

Sâmbătă seara, în ajun de Paşte, Lumina Sfântă va fi adusă, în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Capitală. Sfânta Lumină va fi împărțită preoţilor şi credincioşilor, care o vor răspândi în întreagă ţară”, a declarat secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Vadim Cheibaş.

Pe lângă fețele  bisericești, din delegație face parte și șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție Gheorghe Cavcaliuc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"