NordNews
Avem ce spune

Sfaturi (in)utile// Cum să lansezi un zmeu

De câte ori ți s-a întâmplat să ridici un zmeu împreună cu copilul tău ? Ar trebui să știi că istoria zmeului este aşa de veche, încât nimeni nu ştie cu exactitate cine l-a inventat. Unii spun că un grec pe nume Archytas, care a trăit undeva în secolul 4 I.Hr, ar fi fost primul care l-a inventat.
Zmeul perfect
Copiii au mai multe opțiuni atunci când trebuie să aleagă zmeul perfect. În timp ce zmeiele standard sunt minunate pentru începători, copiii care caută ceva mai provocator, pot alege zmeie mai mari și mai cool.
Dacă viteza vântului este scăzută, intre 9 – 25km/h, atunci zmeiele Diamant, Delta și Dragon sunt cele mai potrivite. Daca vântul este puternic, între 25 – 39 km/h, zmeul Parafoil este cel mai indicat.
 Condițiile meteorologice ideale
Conditiile meteo îți pot asigura succesul pentru ziua petrecută împreună cu copilul tău. Dacă este vorba de o briză ușoară și caldă, atunci este momentul perfect pentru a înălța zmeie. În aceste condiții, copilul va reuși chiar să facă zmeul să danseze și să zboare.
De asemenea, trebuie să te asiguri că veți ridica zmeul în condiții de siguranță, ceea ce înseamnă că trebuie evitate zilele ploioase și furtunile.
 
 Instrucțiuni pas cu pas
Acum că avem toate informațiile de bază, să vedem care sunt pașii necesari pentru a înălța un zmeu.

  • Persoana care ține zmeul este numită „lansator”, iar persoana care îl înalță este „flierul”. Lansatorul trebuie să stea cu spatele în direcția vântului, cu zmeul în fața sa. Dacă vântul este în spatele zmeului, acesta se va prabuși. Un sfat important ar fi să nu lansezi zmeul în timul alergării, deoarece se va prăbuși din cauza mișcărilor bruște.
  • Deplasează-te la aproximativ 20 de metri de zmeu și asigură-te că nu există niciun obstacol între tine și zmeu. Îți sugerăm să aștepți o rafală de vânt pentru a-l elibera.
  • În continuare, totul depinde de copilul tău. Când eliberezi zmeul, acesta ar trebui să tragă șnurul pentru a oferi un anumit grad de fricțiune.
  • Va trebui să îi explici celui mic cum să fie atent la direcția vântului, pentru a se putea adapta la ea. Amândoi trebuie să vă poziționați astfel încât vântul să sufle din direcția „flierului” spre „lansator”. În acest fel, copilul tău va putea ține zmeul în aer pentru un timp mai îndelungat.
  • Acum a venit momentul să eliberați șnurul zmeului. Va trebui monitorizat cu atenție, în cazul în care zmeul este slab și ușor, șnurul va ieși din căpăstru, ducând la pierderea acestuia.
  • La final, copilul va trebui să tragă șnurul și să-l înfășoare în jurul căpăstrului, pentru a coborî zmeul.

Să facem lucrurile mai interesante
Acum că zmeul este în aer, poți încerca anumite metode pentru a face această activitate și mai distractivă pentru copilul tău:

  •  Încurajează-ți copilul să vadă cât de repede poate poziționa șnurul la un unghi de 45 de grade de mâna sa.
  •  Spune-i să urmărească cât de repede poate să ajungă la 150 de metri de la locul lansării, cu zmeul în aer.
  • Îl poți provoca să ducă zmeul în mână, dar fără să atingă solul. Va trebui să îl tragă repede pentru a-l menține în aer. Va fi interesant să vezi cât de repede învață și cât de mult ii va plăcea.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"