NordNews
Avem ce spune

Sfaturi (in)utile// Cum să scapi de riduri și pistrui pe timp de vară

În sezonul estival pielea are nevoie de o îngrijire adecvată, spun medicii dermatologi, care precizează că, în acest anotimp, riscul apariţiei ridurilor, a petelor şi a pistruilor este ridicat.
Noi vă propunem câteva remedii pentru a evita apariția pistruiilor, remedii ce se aplică pe pielea spălată și uscată :
1. Într-un păhar cu apă se pune la înmuiat o lingură de linte. Se scurge apa, se păsează și se amestecă până când se formează o pastă, în care se adaugă câteva picături de suc de lămâie.
2. La o lingură de miere se adaugă câteva picături de suc de lămâie și un praf de sare. Se aplică amestecul pe față și se lasă să acționeze câteva minute.
3. Coaja de la o portocală se usucă și se sfărâmă. Se adaugă apa de trandafir până se formeaza o pastă. Aceasta ajută la exfolierea pielii.
4. Dacă aveți pielea uscată, aplicați o soluție obținută dintr-o lingură de semințe de dovleac uscate, în care ați pus câteva picături de ulei de măsline.
5. Se pisează câteva frunze de mentă până se omogenizează, dupa care se amestecă cu o banană, într-un blender. Aplicați compoziția rezultată pe ten, evitați zona ochilor și contactul cu aceștia. Folosirea regulată a acestui remediu va ajuta vizibil la indepărtarea pistruilor.
6. Se înmoaie, peste noapte, câteva migdale într-o cantitate mică de lapte. A doua zi, se curăță migdalele de coajă și se amestecă. Aplicați compoziția rezultată pe față, lăsați să acționeze 15 minute, după care îndepărtați-o cu apă calduță.
7. Pentru ten gras se înmoaie, peste noapte, o lingură de linte în apă. Scurgeți apa, pisați lintea, după care se amestecă cu iaurt sau lapte. Aplicați conținutul pe ten, iar după ce s-a uscat se îndepărtează cu apă calduță.
8. Preparați o pastă din făină, iaurt și pulbere de curcuma. În cazul în care aveți piele uscată, înlocuiți iaurtul cu smântână proaspătă.
9. Întindeți pe față lapte bătut, proaspăt. Lăsați-l să acționeze și la câteva minute dupa ce se usucă, îndepărtați-l cu apă caldă. Acesta reduce sebumul și revigorează pielea predispusă la acnee.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"