NordNews
Avem ce spune

Sfaturi (in)utile// Efectele benefice ale sării

Unul dintre cele mai vechi remedii în medicina tradiţională este sarea. Cea grunjoasă, naturală, are în compoziţie şi o multitudine de substanţe minerale. Poate fi folosită sub formă de cataplasme sau dizolvată în apa de baie, pentru a alina diverse boli.
Fluidele sunt eliminate mai uşor
Chiar dacă nu ai apucat să bei suficient de multă apă, consumul de sare măreşte cantitatea de urină. Nu ţi se va face sete mai des, însă organismul va începe să elimine grăsimea pentru a produce lichidele, ceea ce contrazice cunoscuta teorie,   conform căreia sarea reţine apa în corp şi duce la îngrăşare.
 Alungă durerile reumatice
Pentru alungarea durerilor cauzate de reumatism sau artroză, pregăteşte următorul amestec: dizolvă 5 kg sare de mare în apa caldă din cada de baie. Amestecă bine. Stai în soluţia salină timp de maximum jumătate de oră. Repetă procedura 10 zile la rând.
 Remediu în răceală şi gripă
Într-o tigaie, încălzeşte 1-2 mâini de sare grunjoasă sau de sare de mare. Pune sarea caldă (atenţie, nu fierbinte!) într-un săculeţ de bumbac, leagă-l bine la gură, aplică-l pe spate sau pe piept, în zona plămânilor. Poţi ţine comprese cu sare caldă şi în zona tălpilor, pentru a stimula circulaţia sângelui.
 Întăreşte organismul
Pentru tonifierea organismului, dizolvă în apa caldă din cadă 2-3 kg sare de mare. Stai în apă 15-20 de minute. Poţi face o astfel de baie zilnic, 10-14 zile la rând. Pentru a spori efectul băii, adăugă în apa caldă frunze de nuc proaspete.
 Contra aftelor
Apa sărată este recomandată pentru gargară, în diverse afecţiuni ale mucoasei bucale: candidoză, inflamaţii ale gingiilor, afte. Dizolvă 1 linguriţă de sare grunjoasă într-o cană cu apă călduţă şi clăteşte gura.
 Combate răguşeala
Gargara cu apă sărată este eficientă şi în caz de răguşeală sau roşu în gât. Dizolvă 1 linguriţă de sare grunjoasă sau de sare de mare în 250 ml apă călduţă şi foloseşte lichidul de mai multe ori pe zi.
 Alină migrenele
Ţine pe frunte, 10 minute, o compresă curată, înmuiată într-o soluţie salină. Saramura se obţine din 150 ml apă clocotită în care s-a turnat o lingură de sare. Se lasă să se răcească puţin înainte de aplicare.
 Stimulează circulaţia sângelui
Pentru descongestionarea circulaţiei sangvine, încearcă băile calde la picioare. Într-un lighean cu apă caldă, pune 2-3 mâini de sare marină. Înmoaie-ţi picioarele timp de 10 minute.
 Ameliorează bolile endocrine
Adaugă iarbă de mare uscată, cumpărată de la magazinele cu profil naturist, în baia cu apă caldă şi sare de mare. Astfel de băi sunt indicate în ameliorarea bolilor endocrine.
 Împotriva durerilor de dinţi
Sarea amestecată cu piper are efect antibacterian, antiinflamator şi analgezic (combate durerea). Amestecă, în cantităţi egale, piper măcinat şi sare grunjoasă, apoi adaugă câteva picături de apă pentru a forma o pastă. Aplică amestecul direct pe locul afectat şi lasă să acţioneze câteva minute. Reia procedeul ori de câte ori te sâcâie dintele bolnav.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"