NordNews
Avem ce spune

Sfaturi (in)utile// Vine vacanța în care poți alege să vezi minunile lumii

Te-ai gândit deja la următoare ta vacanță? Dacă încă nu, atunci te ajutăm noi! Iată care sunt cele mai interesante destinații pentru 2019, scrie fabulousmuses.net.
 


 1. Mexico CityMexic
Încă de anul trecut, Mexicul a devenit o destinație mult mai accesibilă. Și asta în primul rând pentru că sunt mult mai multe zboruri, iar prețurile biletelor de avion au scăzut considerabil. De ce să vizitezi Mexicul? În primul rând, pentru mâncarea absolut delicioasă care nu poate fi egalată în restaurantele cu specific mexican de la noi. Apoi, Mexico City este un oraș fascinant în care te poți distra ca nicăieri în altă parte. Încearcă pe pielea ta!

2. FanjingshanChina
Dacă ai chef de aventură, atunci Fanjingshan este pentru tine. Fanjingshan face parte de curând din UNESCO World Heritage și merită asta cu vârf și îndesat. O vacanță printre nori nu poate fi descrisă în cuvinte, iar în Fanjingshan exact acolo te vei afla, printre nori.

3. Dakar, Senegal
Descoperă o Africa altfel decât orice ți-ai imaginat până acum. Dacă ești iubitor de apă și valuri înalte, de plaja cu nisip fin, și de soare, mult soare, atunci Senegal este locul perfect pentru tine. Este cu siguranță o capitală a contrastelor, așa că te poți aștepta să întâlnești căruțe trase de cai alături de SUV-uri de lux. Tot acolo vei întâlni plaje liniștite, aproape goale, și viața de noape zbucimată și pestrită.

4. Dordogne, France
Un adevărat iubitor de vinuri deosebite, artă, castele fabuloase și peisaje desprinse de povești, sigur va trece pe lista ta din 2019 si Dordogne. De ce? În primul rând, pentru că în 2019 împlinește 100 de ani sărbătoarea Félibrée și se anunță a fi fantastică. Chiar dacă nu te duci pentru sărbătoare, Dordogne merită vizitat oricum. Oricând!

5. Hoang Lien Son,Vietnam
Nu ai vizitat până acum Vietnamul? În 2019 ar trebui să îl treci pe lista ta. Regiunea Hoang Lien Son, aflată la nici 200 km de Hanoi, este probabil cea mai frumoasă din întreaga țară. Și cum în ultimii ani turismul în zonă s-a dezvoltat frumos, poți vizita o zonă rurală plină de liniște si peisaje de vis, fără a renunțăa la confort.

6. Oman
Poate nu pentru caii arabi și pentru cultura cabalină de acolo, dar sigur merită să mergi pentru dunele nesfârșite de nisip roșu ca nicăieri altundeva în lume, pentru Golful Oman sau pentru plajele absolut fantastice. V-am trezit interesul?

7. French Polynesia
Dacă îți dorești să vezi o eclipsă totală de soare într-unul dintre cele mai fantastice locuri de pe pământ, atunci trebuie să știi că pe 2 iulie 2019 eclipsa de soare se va vedea perfect de pe Arhipelagul Tuamotu. French Polynesia nu este un loc cosmopolit așa că nu te aștepta să vizitez muzee în vacanță. Însă este un loc în care vei descoperi forța elementelor – aer, pământ, apa, foc. Și, așa cum spun localnicii, forța creatoare a vieții care înconjoară totul.
 

8. Colombia (Raul Caño Cristales)
Ai mai vazut până acum un râu curcubeu? Dacă nu, află că din iulie până în noiembrie râul Caño Cristales este pictat în nuanțe de roșu, verde, galben, albastru și negru, un efect vizual policromatic neașteptat. Partea ce mai frumoasă? Poți înota acolo fără probleme și te poți bucura de una dintre cele mai frumoase priveliști din lume. Râul este situat în Columbia centrală în Parcul Național Sierra de la Macarena.
 

9. Cairo, Egipt
Chiar dacă ai mai vizitat până acum Egiptul, în 2019 trebuie să-i faci o nouă vizită. Anul acesta pe platoul Giza va fi inaugurat Grand Egyptian Museum și este cel mai mare muzeu din lume dedicat unei singure civilizații. Nu doar că vor fi expuse acolo toate cele  50 000 de obiecte ce fac parte din artefactele Regelui Tutankhamun, dar prin fațada de sticlă a muzeului se vor putea vedea piramidele și Sfinxul. How cool is that?

10. Gorongosa National Park, Mozambique
Parcul Național din Mozambique mai este numit și “locul unde Noe și-a lăsat arca“. Savane, păduri tropicale, peșteri, râuri, lacuri și cascade care acoperă peste 400.000 de hectare. Tot aici poți vedea în mediul lor natural hipopotami, lei, elefanți și tot felul de alte animale minunate. Și prin vizita ta poți da o mână de ajutor proiectului Gorongosa Restoration care repopulează fauna locală distrusă în urma războiului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"