NordNews
Avem ce spune

Și candidatul socialiștilor se retrage din cursa electorală de la Bălți

Candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Alexandr Nesterovschi, nu va participa la alegerile locale din 19 decembrie de la Bălți. Acesta anunță că va boicota campania electorală.

„Onoarea politică este mai importantă decât victoria în alegeri. Prin urmare, declar oficial că am decis să boicotez campania. M-am consultat cu președintele PSRM, Igor Dodon, și colegii mei de partid, și toți avem aceeași părere: aceste alegeri sunt discreditate și nu au legitimitate morală, politică sau juridică. Declarăm boicot al abuzurilor și acțiunilor ilegale comise de reprezentanții aparatului prezidențial, guvernului și CEC”, a declarat Nesterovschi pe pagina sa de facebook.

„Din păcate, guvernul de la Chișinău a decis să-și bată joc de balcani. Locuitorii capitalei de nord nu au trecut niciodată prin o asemenea dizgrație și umilință în istoria lor. Noi, cei din Bălți, vom da un răspuns ferm și dur autorităților moldovenești. Va veni o întorsătură a acestor „oameni buni” de la putere, care, în esență, sunt niște ticăloși ordinari. Ei vor purta răspunderea penală pentru aceste nelegiuiri și umiliri ale locuitorilor din Centuri.
În plus, cerem atât societății civile, cât și diplomației străine să nu recunoască aceste alegeri ilegale, să condamne bătaia de joc a dreptei electorale care a avut loc în Balți după primul tur”, a adăugat Nesterovschi.
Candidatul socialiștilor a venit cu un mesaj adresat lui Nicolai Grigorișin.
„Îl îndemn și pe adversarul meu Grigorișin, precum și pe alți candidați, să boicoteze aceste alegeri ilegale și să părăsească cursa electorală. Dragi candidați, nu vă fie rușine, nu trădați locuitorii făcând jocurile Maiei Sandu și echipei ei. Demonstrați demnitate! ”.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"