NordNews
Avem ce spune

Și primar, și paznic la bancomat. Alesul local din Costești, raionul Rîșcani, în vizorul ANI

Primarul orașului Costești din raionul Râșcani, Nelu Glasu, a ajuns în vizorul ANI, după ce, concomitent cu funcția de primar, ar fi avut semnat un contract cu ÎS Servicii Pază a MAI, filiala Rîșcani, de unde a încasat o remunerare de 5000 de lei, pentru că păzea un bancomat.

Subiectul, deținând al doilea mandat de primar, presta și servicii de pază, care presupuneau verificarea la indicația beneficiarului a integrității unui bancomat, amplasat în preajma Primăriei.

Contractul a fost semnat pentru o perioadă de 12 luni, în anul 2020. Iar pentru aceste servicii, primarul a încasat și o remunerare în mărime de peste 5.000 de lei.

Primarul a recunoscut că a realizat aceste servicii, menționând că nu consideră o încălcare acest fapt, deoarece nu a încheiat cu IS Servicii Pază un contract individual de muncă, nu a fost angajatul acestei întreprinderi, nu a activat în această instituție, nu a cumulat careva funcții, iar serviciul de asigurare a integrității Bancomatului a fost îndeplinit exclusiv în interesele locuitorilor.

Inspectorul a contrazis argumentele acestuia, invocând prevederile legale care interzic alte activități remunerate în funcția de demnitate publică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata