NordNews
Avem ce spune

Siegfried Mureșan: Comisia Europeană nu este convinsă că prima tranșă din 100 de milioane de euro va ajunge în Republica Moldova

Președintele Delegației Comisiei pentru Buget, Siegfried Mureșan, a comentat recenta declarație a premierului Pavel Filip, precum că, în luna aprilie Republica Moldova va pobține prima tranșă din ajutorul macrofinanciar în valoare de 100 de milioane euro, bani oferiți de UE. El a precizat că, banii nu sunt transferați, deoarece Comisia Europeană nu este convinsă că unele condițiile pentru a primi prima tranșă au fost respectate. Europarlametarul a a făcut aceatsă declarației  în cadrul unei conferințe de presă susținută o în contextul vizitei deputaților Parlamentului European pentru a evalua nivelul de realizare a reformelor și utilizare a sprijinului financiar al Uniunii Europene.
„Prima tranșă va veni în aprilie. S-a vorbit că ea va fi transferată în februarie. Astăzi, suntem la început de aprilie. Comisia europeană nu este convinsă că condițiile  sunt îndemplinite. Noi vrem să virăm banii cât mai repede. Nu vom comenta declarațiile premierului Pavel Filip.”, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureșan .
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"