NordNews
Avem ce spune

Siegfried Mureșan: „Da! 529 voturi pentru R. Moldova și Ucraina în Parlamentul European”

Decizie importantă pentru Republica Moldova! Consiliul European a votat astăzi Rezoluția Parlamentului European în care se cere acordarea statutului de țară candidat pentru aderarea țării noastre și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Despre asta anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

„Da! 529 voturi pentru Republica Moldova și Ucraina acum în Parlamentul European. Tocmai am votat cu foarte mare majoritate Rezoluția Parlamentului în care cerem acordarea statutului de candidate pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Rezultatul votului arată că în Parlamentul European nu mai există opoziție la Republica Moldova. Susținere totală”, se arată în mesajul eurodeputatului.

Doar 45 de voturi au fost împotrivă și 14 abțineri.

Ucraina (la 28 februarie), Republica Moldova și Georgia (ambele la 3 martie) au solicitat aderarea la UE în urma atacului rusesc împotriva Ucrainei. La 17 iunie, Comisia a publicat avize cu privire la cele trei cereri, recomandând Consiliului să confirme perspectivele Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei de a deveni state membre ale UE.

Problema se află pe ordinea de zi a Consiliului European, care se reunește astăzi și mâine la Bruxelles.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"