NordNews
Avem ce spune

Siegfried Mureșan: Dodon și ultimul său Guvern au fost un obstacol pentru moldoveni

În timpul mandatălui său de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon nu a fructificat ajutorul acordat de Uniunea Europeană. De această părere este deputatul în Parlamentul European, Siegfried Mureșan. În cadrul unei întrevederi online cu mai mulți jurnaliști din țară, europarlamentarul a declarat că, atât Igor Dodon, cât și Guvernul instituit de acesta, a funcționat în detrimentul moldovenilor.

În timpul mandatului de președinte al lui  Igor Dodon, relațiile dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova nu au fost fructificate. Uniunea Europeană a tins din totdeauna să ajute cetățenii din Republica Moldova și din păcate, am făcut acest lucru în ciuda voinței președintelui Dodon și a Guvernului investit de domnia sa. Dacă Guvernul ar fi făcut reforme în mod hotărit, ajutorul acordat de Uniunea Europeană putea fi și mai mare, căci pentru a beneficia de el, Guvernul trebuie să ne fie un partener. Atât președintele Dodon, cât și ultimul său Guvern au fost un obstacol în privința de a ajuta cetățenii Republicii Moldova”, a menționat europarlamentarul.

Totodată, Siegfried Mureșan a menționat că, doar noul președinte ales, Maia Sandu poate aduce Republica Moldova pe făgașul european.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"