NordNews
Avem ce spune

Siegfried Mureșan: „Parlamentul R. Moldova se îndepărtează tot mai mult de valorile democratice europene prin deciziile adoptate nedemocratic și netransparent”

Europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, condamnă decizia majorității parlamentare din Republica Moldova de a adopta Legea bugetului de stat precum și alte legi importante în mod netransparent, fără să respecte procedurile parlamentare democratice și fără să țină cont de amendamentele opoziției, transmite radiocisinau.md.

„Legile adoptate vor avea un impact negativ asupra dezvoltării Republicii Moldova. Aceste legi sunt contestate de reprezentanții societății civile, de opoziția din Republica Moldova precum și de partenerii internaționali.
Prin modul în care au fost adoptate aceste legi, Parlamentul Republicii Moldova și-a pierdut din credibilitate în fața partenerilor europeni și o va recâștiga doar întorcându-se pe drumul respectării legii, a constituției și a valorilor democratice europene.
Fac, așadar, un nou apel la majoritatea parlamentară din Republica Moldova să renunțe la deciziile luate netransparent și la limita legii.”, a declarat europarlamentarul pe Facebook.
Menționăm că deputații Partidul Socialiștilor și Platformei „Pentru Moldova” au votat pentru închiderea sesiunii parlamentare de toamnă-iarnă după o ședință de 10 ore în care au votat în jurul orei 23:00 proiectele bugetului și politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor, chiar dacă mai mulți deputați din opoziție care au revenit la ședință au protestat.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"