NordNews
Avem ce spune

Siegfried Mureşan: „Trebuie să ajutăm ţările din Vecinătatea estică cu doze de vaccin cât mai multe şi cât mai repede”

În cadrul şedinţei de astăzi a Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova, toţi europarlamentarii şi-au exprimat sprijinul total pentru ca Republica Moldova să primească cât mai rapid cât mai multe vaccinuri, iar Uniunea Europeană să ajute cu tot ce poate în acest sens. Despre aceasta anunţă într-o postare pe pagina sa de Facebook europarlamentarul român, Siegfried Mureşan, relatează tvrmoldova.md. 

„În cadrul şedinţei am mai spus că nu vom putea depăşi pandemia în interiorul Uniunii Europene atât timp cât în ţările din vecinătate încă avem un număr ridicat de cazuri zilnice de infectare cu COVID-19 şi un număr mic de doze de vaccin accesibile. De aceea, ajutorul nostru reprezintă nu doar o datorie morală, ci şi o necesitate pentru Uniunea Europeană. Trebuie să ajutăm ţările din vecinătatea noastră cu doze de vaccin cât mai multe şi cât mai repede”, menţionează oficialul european.

Acesta mai anunţă că a cerut Comisiei Europene „să găsească modalităţi legale de a pune cât mai multe vaccinuri la dispoziţia ţărilor din Vecinătatea estică în perioada imediat următoare”.

Amintim că până la momentul de faţă, R. Moldova a primit 21 600 de doze de vaccin anti-Covid-19 din partea României şi 14 800 de doze de vaccinuri prin platforma COVAX.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"