NordNews
Avem ce spune

Sigfried Mureșan: „Certificatul UE COVID-19 trebuie să aducă beneficii europenilor care vor să călătorească!

Parlamentul European va susține testarea gratuită pentru obținerea certificatului UE COVID-19. Certificatul verde digital urmează să fie numit Certificatul UE COVID-19.

„Odată adoptat la nivel european, certificatul ne-ar da dreptul să călătorim mai simplu și mai în siguranță în Uniunea Europeană pe perioada pandemiei dacă:
➡ am fost vaccinați împotriva COVID-19,
➡ am efectuat un test împotriva COVID-19 care a fost negativ,
➡ am fost vindecați împotriva COVID-19 în ultimele 6 luni”, a scris Sigfried Mureșan pe pagina sa de Facebook.
Acest certificat va oferi europenilor posibilitatea de a călători fără a întâlni impedimente.
„Poziția noastră este clară: forma finală a unui astfel de certificat trebuie să fie în primul rând în avantajul oamenilor. Certificatul trebuie să aducă beneficii europenilor care vor să călătorească – nu să creeze mai multă birocrație – și să poată fi accesibil tuturor cetățenilor. Tocmai de aceea, noi, Parlamentul European, susținem ca testele efectuate cu scopul de a obține certificatul să fie gratuite, la fel ca vaccinurile.
De asemenea, consider că este important ca acest certificat trebuie să nu afecteze capacitatea autorităților de a lua decizii de sănătate publică pentru gestionarea pandemiei. Legislația europeană care stă la baza certificatului trebuie să fie flexibilă pentru a o modifica ușor în funcție de evoluția pandemiei.
Suntem cu toții nerăbdători să putem călători din nou în siguranță în Europa. Certificatul ne poate ajuta să facem acest lucru, dar doar dacă este bine reglementat și ține cont de toate categoriile sociale, de toate categoriile profesionale și de specificul fiecărei țări.
Ce urmează:
Urmează acum negocierile dintre Parlamentul European și Consiliul pentru a ajunge la un acord pe forma finală a Certificatului UE COVID-19”, a conchis parlamentarul european.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata