NordNews
Avem ce spune

Sinteza CNA: Bunuri în valoare de 400 mii de lei, puse sub sechestru de ARBI

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) din cadrul CNA anunță că a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de 400 de mii de lei, pe parcursul unei săptămâni. Printre bunurile indisponibilizate sunt două conturi în numerar și un autoturism de model Hyundai Tucson.

Pe parcursul săptămânii precedente, Agenția a efectuat două expertize judiciare, în procedură fiind alte 61 de expertize.

„Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 332 de cauze penale”, se arată într-un comunicat emis de Centrul Național Anticorupție.

Totodată, direcția legislație a recepționat 15 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor nouă rapoarte de expertiză și șapte avize.

Direcția analitică a finalizat șapte analize operaționale, alte 62 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la o ședință de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 42 de caziere de integritate”, se mai arată în comunicat.

În prezent, în Izolatorul CNA sunt plasate 13 persoane.

Amintim că, ARBI are în calitate de atribuții efectuarea investigațiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracționale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracționale sechestrate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"