NordNews
Avem ce spune

„Sireaca limba română”. Președintele raionului Rîșcani declară război presei

Vasile Secrieru, șeful executivului raional Rîșcani, s-a supărat rău pe instituțiile media independente regionale și naționale. Cel puțin asta reiese dintr-o postare pe pagina sa de Facebook, din data de 25 martie. Acesta solicită de la șapte instituții de presă dezmințirea informațiilor, precum că ar fi semnat cu sine însuși un contract de locațiune și ar fi ultilizat banii publici pentru reparația apartamentului în care locuiește. Spațiul locativ a fost cumpărat tot din banii publici.

 

Pe lângă ProTV.md, NewsMaker.md, TV8.md, Știri.md, Jurnal.md și ZiarulNațional.md, în postarea cu pricina este vizat și portalul de știri NordNews.md. În mesajul său, alesul local a comis două greșeli majore:

  • 1. Portalul de știri NordNews.md nu este o televiziune sau un post de radio, care s-ar subordona sau ar respecta prevederile Consiliului Coordonator al Audiovizualului.
  • 2. În textul postări, Vasile Secrieru a comis și o greșeală gramaticală de neiertat. Acesta, probabil, a uitat cum se conjungă corect pronumele de întărire, care ține locul unui substantiv și are rolul de a întări și de a scoate în evidență persoana la care face referire. Pentru o mai bună cunoaștere a limbii române, redacția NordNews.md îi recomandă președintelui de raion să consulte manualele de gramatică.

Redacția NordNews.md nu dezminte informațiile publicate în articolul Președintele Raionului Rîșcani ar fi un agramat juridic. Acesta semnează cu sine însuși contracte, pentru că interesul public este mai presus decât orice”.

Ținem să menționăm că, instituția nostră media a publicat și reacția integrală a președintelui Raionului Rîșcani: DOC // Reacția președintelui raionului Rîșcani la acuzațiile lui Radu Marian: „A început atacul mediatic”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata