NordNews
Avem ce spune

SIS ar fi pornit o investigație despre cum a fost deconspirată „cina cea de taină” dintre Diacov și alții cu „omul lui Dodon”

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) ar fi demarat o acțiune pentru a afla cum a fost făcută filmarea scandaloasă în care au apărut membri marcanți ai PDM, discutând cu „omul lui Dodon”. Surse apropiate de PSRM spun că secvența video a fost catalogată drept filaj și ar trebui pedepsită în conformitate cu legislația în vigoare. Această informație încă nu este una oficială, ci a apărut pe canalul de Telegram al lui Dumitru Ciorici, scrie Realitatea.md care urmează să solicite o confirmare în acest sens.

Potrivit sursei, ofițeri SIS ar fi mers și ar fi analizat înregistrările de pe camerele de filmat ale mai multor unități comercial-administrative amplasate în acea zonă. Motivul pe care invocat a fost că ar investiga răpirea unei persoane.

  • Ce a fost ieri, înainte de ședința democraților?

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, împreună cu Vladimir Andronachi, Eugeniu Nichiforciuc, dar și fostul director al SIS, Vasile Botnari au fost surprinși de reporterii Deschide.md în după-amiaza zilei de ieri la hotelul „Luna” din Chișinău la o întrevedere cu Alexandru Vâlcu, un personaj extrem de influent din anturajul lui Igor Dodon. Întrevederea dintre democrați și omul lui Dodon a durat mai multe ore.
Deschide.md a mai scris că, încă înainte de formarea alianței PSRM-PDM, au apărut informații despre apropierea lui Andronachi și Nichiforciuc de Igor Dodon, de o continuare sub oblăduirea actualului președinte a vechilor afaceri controlate anterior de Vlad Plahotniuc.
Se vehicula că democrații ar fi primit indicații de la Alexandru Vâlcu despre acțiunile pe care trebuie să le deruleze atât la ședința de azi, cât și mai departe în funcție de deznodământul acesteia. O versiune era detronarea lui Pavel Filip din funcția de președinte al PDM, fapt care nu s-a adeverit.

  • Declarațiile lui Diacov despre cina cea de taină
Dumitru Diacov a comentat evaziv subiectul legat de întâlnirea de la hotelul „Luna” din Chișinău, cunoscut ca fiind de ani buni loc unde politicienii moldoveni pun țara la cale departe de ochii lumii. Acesta spune că ieri s-a întâlnit și cu Pavel Filip, apoi l-au sunat „alți colegi, care erau la un alt hotel”„Eu am dat drumul acestei solicitări”, a spus Diacov, întrebat de tv8.

La Hotelul Luna am discutat ceea ce am discutat și cu Pavel Filip. Nu am făcut șașlîc, nu am avut zakuskă…”, a spus Diacov.

Cât despre prezența lui Alexandru Vâlcu (numit și „omul lui Dodon”) la acea întrevedere, democratul zice că acesta a ajuns acolo „ocazional”.

 Nu l-am întrebat ce făcea acolo. Îl cunosc de mic copil. Știu că nu-l interesează politica”, a mai comentat Diacov.

Președintele de onoare al PD zice că azi la ședința fracțiunii au fost discuții contradictorii:

A fost o discuție deschisă, foarte principială, cu luări de poziții, poate în contradictoriu, dar important e că acum suntem aici cu toții împreună”, a spus Dumitru Diacov.

Amintim că ședința democraților de azi a durat șapte ore. În urma acesteia, Pavel Filip, alături de Dumitru Diacov, a declarat că PDM rămâne în coaliție cu PSRM, adică la guvernare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"