NordNews
Avem ce spune

SIS dezminte declarațiile lui Dodon: Solicităm actorilor politici să se abțină de la lansarea declarațiilor false și lipsite de argumente

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) dezminte declarațiile făcute de liderul PSRM Igor Dodon, potrivit cărora Maia Sandu i-ar fi dat indicații șefului SIS, Alexandr Esaulenco, să urmărească socialiștii, scrie deschide.md

„Spre regret, continuă tendința de atragere a Serviciului de Informații și Securitate în jocuri și dezbateri politice. Recent, în cadrul unei emisiuni televizate, de către unul dintre liderii politici a fost făcută o afirmație privind realizarea de către instituție a unor indicații ilegale parvenite de la președintele Republicii Moldova, în raport cu partidul politic pe care-l reprezintă. SIS dezavuează și dezminte această informație și reconfirmă poziția fermă de respectare univocă a legislației în vigoare și prioritizarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în cadrul realizării misiunii de asigurare a securității naționale pe toate direcțiile de activitate”, transmite un comunicat al SIS.

Totodată, „Serviciul de Informații și Securitate solicită respectuos persoanelor de demnitate publică și actorilor politici să se abțină de la lansarea în spațiul public a declarațiilor false, lipsite de argumente, calomnioase și denigratoare în adresa instituției”.

În același timp, „SIS îşi reafirmă hotărârea de a menține neutralitatea și echidistanța în activitatea cotidiană cu realizarea misiunilor în strictă conformitate cu interesele de securitate ale Republicii Moldova”.

Amintim că, ieri, 3 februarie, în cadrul emisiunii Politica, Igor Dodon a a declarat că președintele Maia Sandu i-ar fi cerut șefului SIS să fileze oponenții săi politici.

„Democrația este în pericol, atunci când chemi judecătorii la covor, și procurorul și șeful SIS-ului și dai indicații șefului SIS să urmărească socialiștii”, a spus Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata