NordNews
Avem ce spune

Situația din R. Moldova, discutată la Bruxelles. Miniștri de externe din UE se întrunesc în ședință

Situația din R. Moldova va fi dezbătută la Bruxelles, astăzi, 26 februarie. Miniștri de externe din țările Uniunii Europene (UE) se întrunesc în aceste clipe în cadrul ședinței Consiliului Afacerilor Externe al UE, unde vor fi discutate mai multe subiecte, printre care punerea în aplicare a zonei de liber schimb (DCFTA), angajamentul Uniunii Europene (UE) față de țara noastră, dar și perspectivele viitoare, în ajunul alegerilor parlamentare din 2018.
Totodată, va fi discutat rolul R. Moldova în Parteneriatul Estic și angajamentul în domeniul securității. După ședință, Consiliul va adopta concluzii privind situația din R. Moldova.
Relațiile dintre UE și R. Moldova s-au intensificat în ultimii ani. Moldova a aderat la Parteneriatul estic al UE în 2009, iar Acordul de asociere UE- R. Moldova a intrat în vigoare la 1 iulie 2016. Acordul de asociere prevede o asociere politică și integrarea economică mai puternică  între UE și R. Moldova.

Asistența UE sprijină modernizarea Moldovei prin reforme care vizează creșterea economică, crearea locurilor de muncă, precum și respectarea drepturilor omului și consolidarea democrației. Până în prezent, potrivit datelor de pe Platforma pentru Gestionarea Asistenței Externe (PGAE), Uniunea Europeană ocupă locul întâi în clasamentul finanțatorilor R. Moldova, cu o pondere de 27%.
Sursă: Zdg.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"