NordNews
Avem ce spune

Situația la frontieră. 443 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în R. Moldova

Pe parcursul săptămânii precedente, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 172 de evenimente cu documentarea a 181 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră şi migrațională a Republicii Moldova

Astfel, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele fapte:

– 59 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;

– 56 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

– 59 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;

– 5 cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare şi examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 61 de procese verbale și 70 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 597 450 de lei și încasarea amenzilor de 139 725 de lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 443 de cetățeni străini, dar și 101 mijloace de transport.

Au fost declanșate 393 de consemne, dintre care 17 consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 376 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 369 218 de traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 92 352 de traversări.

Cea mai traversată frontieră a fost cea cu România – 57% din totalul de traversări, iar 27% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 16% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 1 580 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"